Esjen: Plasman u ime cele Afrike

NIRNBERG, 22. juna 2006. (Beta-Rojters) - Vezni igrač Gane, Majkl Esjen, rekao je da se njegova reprezentacija plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u ime cele Afrike.
Gana je danas pobedila SAD 2:1, završila takmičenje na drugom mestu grupe E i prošla u drugi krug takmičenja, kao tek peta afrička selekcija kojoj je to pošlo za rukom.
"Igrali smo najbolje što smo mogli danas. Uradili smo to za Ganu i za celu Afriku i trebalo bi da nastave da navijaju za nas", rekao je Esjen, koji će biti suspendovan u osmini finala zbog dva žuta kartona.
Selektor Ratomir Dujković ocenio je da je utakmica bila nervozna.
"Utakmica je bila istorijska, ali su oba tima bila nervozna. Mi smo uspeli i zadovoljni smo. Ovo je početna tačka za sve iz Gane, za ovu grupu igrača i za mene. Prvi put smo na Mundijalu i odmah smo prošli u osminu finala", rekao je Dujković. "Nismo igrali kao obično, ali... Amerikanci su tim koji se trudi.
Vršili su pritisak na nas sve vreme. Vrlo smo zadovoljni i vrlo radosni", dodao je srpski stručnjak.
Dujković je rekao da nije uzbuđen što će ekipa igrati bez Esjena.
"Faliće nam, ali šta možemo da uradimo? Na ovakvim turnirima uvek morate da imate zamene za svaku poziciju", objasnio je on.
Gana je utakmicu dobila iz penala, kada je Oguči Onjevu srušio Razaka Pimponga u šesnaestercu, a nemački sudija Markus Merk dosudio penal.
Selektor SAD Brus Arena ocenio je da je penal prestrogo dosuđen.
"Vrlo smo razočarani procenom sudije. Želeo sam da na pauzu odemo sa nerešenim rezultatom. To je bitno uticalo na ishod utakmice", rekao je Arena.
"Retko se viđa da se tako nešto presudi. Bila je to čudna utakmica. Osećao sam da smo kontrolisali utakmicu tokom dobrog dela meč. Imali su jako malo šansi, ali su iskoristili one koje su imali", rekao je Mekbrajd.
"Imali smo prečku, nismo odustajali i napadali smo. Ko zna šta bi bilo da smo samo dali taj drugi gol", dodao je Mekbrajd.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.