Barselona je super favorit

BEOGRAD, 5. aprila 2012. (Beta) - Trener Real Madrida Žoze Morinjo ocenio je da je Barselona "super favorit" u Ligi šampiona, u čijem finalu mogu da se nadju dva fudbalska giganta.

"Barselona nije favorit, ona je super favorit. Definitivno će igrati u finalu, jer su jako dobri", rekao je Morinjo nedugo pošto je njegov tim izbacio APOEL u četvrtfinalu Lige šampiona.

Portugalski trener je tako ocenio da njegov bivši tim Čelsi nema nikakve šanse protiv branioca titule Barselone.

Real je slavio protiv kiparske ekipe sa ukupno 8:2, dok je Čelsi "preživeo" Benfiku, slavivši sa 2:1, ukupno 3:1, ali je još od prvog poluvremena igrao sa igračem više, pošto je isključen Maksi Pereira.

Madridjane u polufinalu čeka još jedan gigant, Bajern Minhen.

"Vrlo opasan rival. Ovo je, medjutim, polufinale u kome želim da učestvujem i u kome igrači žele da igraju. Mislim da će Evropa uživati u njemu", rekao je trener koji je sa Interom osvojo Ligu šampiona sa Interom pobedivši Bajern.

APOEL je ušao u istoriju pošto je postao prvi klub sa Kipra koji je prošao u drugu fazu Lige šampiona, zbog čega je trener ekipe, srpski stručnjak Ivan Jovanović rekao da je ponosan.

"Bilo je zadovoljstvo igrati ovde, u ovakvoj utakmici. Ovo je kruna karijere za sve nas, a krajnji rezultat nije važan, jer treba da budemo ponosni na celo naše učešće u Ligi šampiona", rekao je Jovanović posle utakmice.

Pogledajte još