Finansiranje projekata 46 nerazvijenih opština

BEOGRAD, 5. aprila 2012. (Beta) - Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin potpisao je u četvrtak sa predsednicima 46 nedovoljno razvijenih opština ugovore o dodeli bespovratnih sredstava tim opštinama u ukupnom iznosu od 39,1 miliona dinara.

Kako je na konferenciji u Beogradu rečeno, najveći deo novca biće izdvojen opštinama za infrastrukturne komunalne i putne projekte, a deo je i za projekte vezane za vodosnabdevanje, industrijske zone i promociju turističkih potencijala.

Ugljanin je rekao da 46 opština u Srbiji spada u nedovoljno razvijene i da je cilj vladine Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština, na čijem je on čelu, da izadju iz te grupe.

On je naveo da je u Srbiji velika disproporcija izmedju razvijenih i nerazvijenih opština čak 15:1 i istakao da ta disproporcija mora biti smanjena i da "mora biti vraćen život u te sredine".

Prema njegovim rečima, dobijanjem statusa kandidata za ulazak u EU otvorile su se nove mogućnosti za finansiranje razvojnih projekata u nerazvijenim opštinama i regijama u Srbiji, koje se moraju iskoristiti.

Pogledajte još