Beogradski maraton 22. aprila

BEOGRAD, 5. aprila 2012. (Beta) - Jubilarni 25. beogradski maraton održaće se 22. aprila, a organizatori su najavili da očekuju da će u Trci zadovoljstva učestvovati oko 25.000 rekreativaca.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ocenio je u četvrtak da je jubilej prilika da se naprave analize šta je uradjeno, ali i planovi za budućnost.

"Mislim da je veliki uspeh što smo sa velikim brojem ljudi došli do 25. beogradskog maratona. Zajedno smo uspeli da održimo dogadjaj koji je u medjuvremenu postao simbol Beograda", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Beogradski maraton je vrhunski sportski dogadjaj, koji na različite načine promoviše Beograd i Srbiju.

"Ove godine promoteri maratona biće olimpijci Srbije. Ubedjen sam da je to dobar potez. U ovom trenutku ima ih 56 i šest tenisera, koji prema rangu na ATP i WTA listama imaju pravo učešća", rekao je Nikolić.

Ove godine manifestacija će se održati pod sloganom 'Možemo svi', a kao i ranije sedam dana pre Beogradskog maratona trčaće se Dečiji maraton u Zooloskom vrtu.

Pogledajte još