Čudesan sat patrijarha Kirila

MOSKVA, 5. aprila 2012. (Beta) - Skupoceni ručni sat patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, koji se na fotografijama pojavljuje, a potom nestaje, postao je glavna tema ruskih elektronskih medija, internet portala i blogera.

Na jednoj od fotografija sa zvaničnog sajta Ruske pravoslavne crkve, još iz 1999. godine, videlo se da patrijarh ima na ruci sat, a novinari su potom razjasnili da je reč o firmi Brege (Breguet), i da košta skoro 30.000 dolara.

U jednom od nedavnih intervjua patrijarh je kazao da nikada nije nosio taj skupi, poklonjeni sat, i da čak nije ni otvarao kutiju. On je tu fotografiju nazvao "kolažom".

Blogeri su, medjutim, kasnije otkrili da se na sajtu RPC pojavila ista ta fotografija na kojoj je na patrijarhovoj ruci bio sat, ali sad, obradjena, tako da sata na ruci nema, već se vidi samo njegov odraz na izglancanom stolu.

Sat je tako na portalima dobio naziv "antivampirski", "isčezavajući", a pojavile su se i karikature. Čak su se i na sajtu državne NTV pojavile obe fotografije, sa natpisom "Sa satom patrijarha Kirila desilo se čudo" (http://www.ntv.ru/video/novosti/304023/).

Pogledajte još