Završeno sudjenje protiv Velimira Ilića

NOVI SAD, 5. aprila 2012. (Beta) - Veštak-neuropsihijatar Nikola Vučković svedočio je u četvrtak pred Osnovnim sudom u Novom Sadu da je novinar Vladimir Ješić, koga je fizički napao predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, imao ne samo fizičke posledice od tog napada, nego i psihičke, zbog straha od pretnji.

Vučković je kao poslednji svedok u danas završenom procesu po tužbi Ješića protiv Ilića naveo da je veštačenjem utvrdjeno da je Ješić pored straha od fizičke povrede nakon što ga je Ilić udario nogom na snimanju intervjua, imao i strah koji je postojao u naredne četiri godine, od 2003. godine do 2007. godine do kada se aktivno bavio novinarstvom.

Ješićev pravni zastupnik Valdimir Horovic rekao je agenciji Beta da bi novinari i inače trebalo da se pozivaju na ovu vrstu psihičkog straha od pretnji, sa obzirom da u Srbiji još uvek nisu rasvetljeni brojni slučajevi napada na novinare, pa i neka ubistva novinara.

Prema njegovim rečima, u takvim okolnostima sasvim je razumljivo i opravdano zašto se novinari plaše za sebe kada im neko preti.

Vladimir Ješić je agenciji Beta rekao da će 2,5 miliona dinara, koliko iznosi odštetni zahtev, uplatiti u humanitarne svrhe, za pomoć Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

"Nadam se da će Ilić biti kažnjen kako se više ne bi ponovilo to što je učinio novinaru na radnom zadatku", rekao je Ješić.

Pogledajte još