Obradović: Znamo kako se pobeđuje

Prvi meč, sutra u 15.00 odigraće Tomas Berdih i Viktor Troicki, a posle njih trebalo bi da igraju Radek Stepanek i Janko Tipsarević.

"Ovi momci znaju kako treba da se osvoje Dejvis kup mečevi. Oni znaju da donesu našem timu velike pobede. To je naša najveća prednost", rekao je Obradović.

On je dodao da nije važno ko će igrati prvi meč, već da su pet dana odlično trenirali i da su se adaptirali na podlogu.

"Pored publike i sjajnih čeških igrača koje cenimo, mislim da moj tim ima psihološku prednost. Imamo pobedničku energiju, jer smo već osvajali Dejvis kup. Češki tim pokušava iz godine u godinu da napravi rezultat, a ne uspeva u tome. Sigurno da ima nešto što mu nedostaje",
rekao je Obradović.

Teniser Srbije Viktor Troicki ocenio je da je meč sa Berdihom "otvoren".

"Igraćemo na šljaci posle mnogo vremena. Nadam se da ću igrati dobro i da ću doneti bod svojoj zemlji. Mislim da je Berdih u prednosti, jer igra pred domaćom publikom. Jednom sam ga pobedio i znam da treba da igram svoj najbolji tenis da bih to ponovio", rekao je Troicki.

Trenutno osmi igrač sveta Janko Tipsaević istakao je da u narednim duelima sa Češkom "svako svakog može da pobedi".

"U mom slučaju očekujem težak i neizvestan meč sa Radekom Stepanekom. Mislim da nama više odgovara šljaka. Teren nije najbolji, ali snaći ćemo se nekako. Dobro se osećam i biću spreman za sledeći meč"
, rekao je Tipsarević.

Jedan od najboljih dubl igrača sveta, koji je prvi put u Dejvis kupu igrao 1995. godine, Nenad Zimonjić naglasio je da sa će i u narednom meču sa velikim zadovoljstvom predstavljati svoju zemlju i davati sve od sebe.

"Dejvis kup je nepredvidljiv. Veliki je pritisak i na njihovim i na našim igračima. Bilo bi sjajno kada bismo prvi dan završili sa 1:1, a ne bih imao ništa protiv da bude 2:0 za nas", rekao je Zimonjić.

Mečevi u Pragu počinju sutra u 15.00, u subotu, kada je na programu dubl, u 15.00 i u nedelju u 13.00.

Beta

Pogledajte još