Partizan u Subotici, Zvezda dočekuje Metalac

Crno-beli su u sredu u Beogradu pobedili Vojvodinu sa 4:1, iako su Novosađani vodili na poluvremenu. Partizan je tako iskoristio remi drugoplasirane Crvene zvezde u Kragujevcu sa Radničkim 1923 (0:0) i povećao prednost na osam bodova.

Spartak je pre dva dana izgubio u gostima od petoplasirane Jagodine sa 3:0.

Drugoplasirana Zvezda će sutra na svom stadionu igrati protiv poslednjeplasiranog Metalca, koji je u prošlom kolu savladao Borac iz Čačka sa 3:2 za tek drugu pobedu ove sezone.

Klub iz Gornjeg Milanovca sada ima 14 bodova, tri manje od Novog Pazara, a četiri od Borca. Ta dva kluba igraće sutra u Čačku.

Ako pobedi Borac, Metalac i Novi Pazar imaće male šanse da do kraja sezone izbore opstanak u Super ligi.

Trećeplasirana Vojvodina sastaće se u Novom Sadu sa desetoplasiranim Radom. Novosađani su sa nekoliko loših partija ovog proleća doveli u pitanje plasman na tabeli, pošto Radnički 1923 sada ima samo bod manje.

Rad je drugi deo sezone počeo serijom bez poraza, ali je onda izgubio u gostima kod Partizana, a potom i u prošlom kolu u Kuli od Hajduka.

Petoplasirana Jagodina, koja ovog proleća ima samo jedan poraz (od Partizana u Beogradu sa 0:4), igraće u Ivanjici sa dvanestoplasiranim Javorom, koji ima dve uzastopne pobede, dok će šestoplasirana Sloboda gostovati u Borči kod trinaestoplasiranog BSK-a.

Osmoplasirani OFK Beograd pobedio je samo jednom u prethodnih šest utakmica, a sutra gostuje kod devetoplasiranog Smedereva.

Većina utakmica 23. kola Super lige igraće se sutra u 16.00, dok duel Zvezde i Metalca počinje u 18.00, a BSK Borča i Sloboda jedini će igrati u nedelju u 16.00.

Beta

Pogledajte još