Mirko Luković: Zavodnik koji obožava picu

Da li kuvaš, ako da, šta najčešće?

Moram priznati da retko kuvam jer se ne snalazim baš najbolje u tome. Ako to već radim onda se zadržavam na nekom prženju mesa ili omleta i pravljenju kojekakvih sendviča.Realno, to je to.

Omiljena kuhinja?
Omiljena kuhinja ili bolje reći omiljene kuhinje su mi domaća, libanska, kineskai italijanska. Nisam ljubitelj francuske kuhinje ali sam generalno svaštojed i zahvalan gost.


Koje jelo najčešće poručuješ u restoranima?
Jedno vreme je to bukvalno non stop bila Karađorđeva šnicla i šopska salata, a sada zavisi od restorana u kome se nalazim. Volim različite salate kao na primer Tajlandska u Iguani. Naručujem često i piletinu u najrazličitijim izdanjima i različitim prilozima.

Šta ti je važnije hrana, enterijer ili usluga?

Najvažnija mi je hrana naravno ali zapravo sve tri stvari zajedno čine celokupan utisak. Retko kad mi se desilo da u restoranu neka od te tri stvari bude dobra, a druge dve ne. Nekako je ili sve dobro ili sve loše. Ko dobro ume da vodi kvalitetan restoran svestan je važnosti svake od navedenih stavki.

Sarma ili pizza?

Definitivno sarma, ali često i pizza. Sve uvek više volim da je *na kašiku* ali desi se da često pojedem i pizzu u žurbi. Proklet da sam.

Omiljeno piće?

Omiljeno piće mi je jogurt i voda. Mučnem tu i tamo i neku Kolu, a alkohol slabije. Al kad se pije volim martini, šljivovicu, tekilu, bejlis, koktele, džin tonik. Baš lepo, uopšte ne volim alkohol sem što ga očigledno iz priloženog - volim.

Omiljeni desert?

To zavisi. Kao i svi volim slatkiše al trudim se da ih izbegavam. Ako bih morao da biram omiljeni desert možda bi to bile orasnice, ili knedle sa šljivama, ili neka lepa torta. Nisam lud za čokoladom i preterano slatkim stvarima od kojih posle čovek ima gorušicu, kao što su urmašice na primer.


Šta je obrok - baš po tvojoj meri?
Obrok po mojoj meri je kad u trenutku gladi sebi priuštim baš ono što mi se jede! To može biti i porcija kineske brze hrane, a mogu biti i punjene tikvice. Mogu biti pohovane šnicle sa krompirom, a može i sarma sa krompir pireom. Sa mnom nema pravila jer takođe zagovaram princip što raznovrsnije ishrane. Volim predjela i čorbe pre glavnog jela, dok o desertu ređe vodim računa. Kada sam zatrpan poslom obroci su mi češće visoko kalorični dok kad imam vremena više vodim računa i jedem lakšu hranu.

Omiljeni restoran u Beogradu?

Ima ih nekoliko!

To su Dijagonala, Đorđe, Iguana, Lorenco i Kakalamba, Caruso, Homa, a ako vam je do gigantskih porcija od kojih i najhrabriji i najuporniji na kraju odustaju onda predlažem restoran Srbija (logično) iza Sremčice, na Ibarskoj magistrali. U fazonu - doviđenja.

Neki kratki recept za posetioce portala Nadlanu.com

Nisam baš prava osoba za davanje recepta. Moj recept je da (ako ne umete da kuvate kao ja) nekoj svojoj dragoj osobi budete pomoćnik prilikom kuvanja, a onda rezultat zajedničkog truda podelite negde van grada u prirodi, po lepom vremenu, uz dobru muziku. Možda vam tu baš legne Gola voda

Pogledajte još