Boje koje podižu seksepil

Boje koje su se smestile u sredinu spektra boja, dakle one koje nisu ni pretople niti prehladne, pristaju svim ženama, piše B92. Evo koje su.

"Prava" crvena

U ovom slučaju zaista vredi ona famozna izjava dizajnera Bila Blasa koji je jednom rekao: “Kad ste u dilemi, obucite crveno”.

Ne samo da crvena boja zaustavlja saobraćaj, već svakoj ženi daruje onu željenu prednost. (U bukvalnom smislu, jer je čak i studija engleskog Univerziteta Duram dokazala da su na atletskim takmičenjima više šanse za pobedu imali oni koji su nosili crvene dresove). Ta jedna posebna boja koja se nalazi tačno u sredini crvenog spektra, dakle negde između, kako opisuju stručnjaci za šminku, 'hladne trešnje i zrelog paradajza”', adut je za svaku ženu.

Plava boja

Boje na suprotstavljenim stranama spektra pojačavaju jedna drugu, što je razlog zašto jagode izgledaju tako dobro kada su upakovane u zelene kutije. Nije zato čudno što plavozelena boja, poznata i kao 'teal' boja, koja savršeno ide uz suprotnu ružičastu, daje taj zdrav izgled kože. Pritom, mnogo je prilagodljivija od svetle, letnje tirkizne boje. Zato se odlično nosi uz crnu, smeđu i ostale neutralne boje.

Prljavoružičasta

Žao nam je, ljubiteljice haljina boje dečjih žvaka, ali jedna specifična, više prljavoružičasta nijansa, deluje prefinjenije. To je boja koja se na spektru boja smestila između svetloroze i boje breskve i deluje više kao neutralna nego pastelna.

Ta boja naglašava prirodnu svežinu lica, tako da svako ko je nosi odaje utisak da blista. Kozmetičari svim svojim klijentima preporučuju da uz ovu boju odeće nose sličnu nijansu ruža.

Boja patlidžana

Ovo je savršena ljubičasta boja, jer je izuzetno prilagodljiva, gotovo kao crna, tamnosmeđa ili mornarski plava.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.