Petnaest minuta dnevno za savršene grudi!

Možda zvuči naporno, ali reč je o jednostavnim vežbama koje možeš da izvodiš i kod kuće, a potrebno je odvojiti samo petnaestak minuta dnevno. Cilj vježbanja nije da povećaš broj grudnjaka, nego da tvoje grudi postanu čvršće i dobiju lep oblik.

1. Odgurivanje dlanova

Spoji dlanove u visini grudi i podigni laktove. Snažno pritisni dlan o dlan, ostani u tom položaju nekoliko sekundi, pa opusti mišiće. Postupak ponavljaj u serijama po 10 puta.

2. Guranje podlaktica

Stani uspravno, a ruke drži ispred tela. Obuhvati dlanovima podlaktice ispod lakta, stisni ruke gurajući ih prema laktovima, zatim opusti. Grudi će se dizati i spuštati dok to radiš. Ponovi vežbu 2 puta u seriji od 10 ponavljanja.

3. Isprepleteni prsti

Ova je vežba suprotna od prethodne, a ima isti efekat na mišiće. Isprepleti prste leve i desne ruke ispred grudi i podigni laktove u tako da budu u ravnoj liniji. Povlači ruke svaku na svoju stranu i ostani nekoliko sekundi u tom položaju, te nakon toga opusti mišiće. Vežbu takođe treba ponoviti u seriji od 10 ponavljanja.

(old_image)

4. Zabacivanje ruku

Stani uspravno s rukama izbačenim u visini ramena, savijenih u laktovima i stisnutih šaka. Tada zabaci laktove prema nazad najviše što možeš. Dok te činiš, grudi se lagano pomeraju. Ponovi vežbu 10 puta.

5. Odgurivanje zida

Nasloni oba dlana na zid sa lagano savijenim laktovima. Postepeno počni odgurivati zid i to naporom kojim ćeš moći izdržati nekoliko sekundi u istom položaju. Nakon toga opusti mišiće pa ponovi postupak u 10 ponavljanja.

U početku vežbaj svakodnevno, dok rezultati ne postanu vidljivi, a nakon dva meseca dva ili tri puta nedeljno kako bi održala postignute rezultate.

Pogledajte još