Ljubav, seks, stres i zemljotres

Novac i društvena moć su stari afrodizijak. To najbolje znaju oni koji više nemaju "ljubavnu moć", mladost, šarm i sposobnost da zavedu, odvedu... Kad nema novca, a uz to se mnogo radi, raste stres i ljubav i seks doživljavaju zemljotres. "Beda na vrata, ljubav kroz prozor", stara je poslovica. Jedno novije istraživanje pokazalo je da danas žene imaju manje "vremena" i žudnje za seksom, jer su stalno pod stresom.  

Tri četvrtine ispitanica odgovorilo je da nema vremena za seks. U balansiranju između porodice, posla, druženja, nabavki, spremanja, pranja i peglanja, malo kojoj ženi je do, recimo - popodnevnog seksa.  Pokazalo se da jer stres siguran ubica ljubavnog života. 

Istraživanje pokazuje da stres pogađa nervni sistem, a kod muškaraca čak smanjuje nivo testosterona i dovodi do problema s erekcijom. Kod žena stres može biti uzrok nedostatku  želje, izostanku orgazma i bolnim intimnim odnosima.

Naravno, ne suočavamo se svi na isti način sa stresom. Žene o tome uglavnom govore, a muškarci ćute i povlače se.  Komunikacije je sve manje, time je manje i razumevanja, bliskosti... manje je i seksa. I onda se ulazi u zatvoreni krug dodatnih tenzija. Neretko se male svađe pretvore u velike, pa čak i u potpunu netrpeljivost.

Zato, ako volite osobu s kojom ste, neka ona bude na prvom mestu. Pogotovo u teškim vremenima. Jer, ako se novčanik isprazni, ostaće vam ljubav, pažnja i seks. Malo li je? 

Dakle, baš u stresnim situacijama mislite pozitivno o partneru. Nemojte se na njega istresati - naprotiv, čuvajte ono što je dobro. Pozitivna energija se vraća, a onda je sve lakše. Biće manje stresa i više seksa. A seks je najbolji, najjeftiniji i najefikasniji lek protiv stresa.

J. K.

Pogledajte još