Crna Gora, Grčka, Španija i Rumunija na OI

Crna Gora je u prvom meču četvrtfinala ubedljivo savladala Tursku 19:6 i plasmanom u polufinale obezbedila jedno od 12 mesta na turniru u Londonu. Aleksandar Ivović postigao je pet pogodaka a Crnogorci su nastavili seriju pobeda na turniru u glavnom gradu Alberte.

Posle , takođe, ubedljive pobede na Brazilom od 19:8 u Londonu će nastupati i selekcija Rumunije, kao i Grčka koja je u najneizvesnijem duelu četvrtfinala savladala domaćina Kanadu sa 10:6.

Španije je pobedila Makedoniju sa 11:7 i sprečila Makedonce koji su prethodno u grupi izbacili Nemačku da naprave novo iznenađenje i po prvi put se nađu na Olimpijskim igrama.

Polufinalni mečevi koji će imati daleko manji značaj su na programu danas dok će se pobednik turnira znati u nedelju.

Zbog izostanka predstvanika Afrike sa Olimpijskih igara četiri tima sa turnira, umesto tri koliko je prvobitno trebalo, nastupaće u Londonu pa su utakmice četvrtine finala odlučivale o olimpijskim vizama.

Među 12 selekcija koje će se u vaterpolo Areni u Olimpijskom parku boriti za medalje biće Srbija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Kazahstan, SAD, Australija, Velika Britanija i četiri reprezentacije koje su u Edmontonu izborile pravo učešća.

Olimpijske igre u Londonu počinju 27. jula i traju do 12. Avgusta kada će biti i finalni meč u vaterpolu.

Beta

Pogledajte još