Crna Gora, Grčka, Španija i Rumunija idu na Olimpijadu

BEOGRAD, 7. aprila 2012 (Beta) - Vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Španije, Grčke i Rumunije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Londonu pošto su u noći izmedju petka i subote zabeležile pobede u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira u kanadskom Edmontonu.

Crna Gora je u prvom meču četvrtfinala ubedljivo savladala Tursku 19:6 i plasmanom u polufinale obezbedila jedno od 12 mesta na turniru u Londonu. Aleksandar Ivović postigao je pet pogodaka a Crnogorci su nastavili seriju pobeda na turniru u glavnom gradu Alberte.

Posle , takodje, ubedljive pobede na Brazilom od 19:8 u Londonu će nastupati i selekcija Rumunije, kao i Grčka koja je u najneizvesnijem duelu četvrtfinala savladala domaćina Kanadu sa 10:6.

Španija je pobedila Makedoniju sa 11:7 i sprečila Makedonce koji su prethodno u grupi izbacili Nemačku da naprave novo iznenadjenje i po prvi put se nadju na Olimpijskim igrama.

Polufinalni mečevi koji će imati daleko manji značaj su na programu u subotu, dok će se pobednik turnira znati u nedelju.

Zbog izostanka predstavnika Afrike sa Olimpijskih igara četiri tima sa turnira, umesto tri koliko je prvobitno trebalo, nastupaće u Londonu pa su utakmice četvrtine finala odlučivale o olimpijskim vizama.

Pogledajte još