Tadić jedini može da obezbedi stabilnost

BEOGRAD, 7. aprila 2012. (Beta) - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je u subotu da je Boris Tadić jedini predsednički kandidat koji može da obezbedi stabilan i siguran razvoj Srbije, povećanje investicija i nastavak evropskih integracija.

"Mi smo ubedjeni da stabilnost ovog društva ne može da obezbedi (lider naprednjaka) Tomislav Nikolić koji tvrdi da je glavni oponent Borisu Tadiću zbog toga što je prilikom svakog suočavanja sa problemom govorio da će podneti ostavku ili padao u postelju i štrajkovao gladju", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pajtić je kazao da je, u vreme dok je lider Srpske napredne stranke bio potpredsednik republičke vlade, dug zemlje u odnosu na bruto društveni proizvod iznosio 169 odsto više nego što u ovom trenutku ima Grčka.

Prema Pajtićevim rečima, vlada čiji je Nikolić bio potpredsednik dugovala je 23 penzije poljoprivrednim penzionerima, ostala dužna 70 miliona evra za dečje i porodiljske dodatke.

"Videli smo da su kada je bilo teško Nikolić i njegovi saradnici na cedilu ostavili najstarije sugradjane, majke, decu", istakao je Pajtić.

Pogledajte još