Barmeni ne znaju šta će s pivom

ABIDŽAN, 22. juna 2006. (Beta-Rojters) - Sve prodavnice i izlozi u Abidžanu, glavnom gradu Obale Slonovače, ukrašene su bojama nacionalne reprezentacije, a navijači pronalaze utehu od eliminacije sa Svetskog prvenstva dobrom igrom protiv Srbije i Crne Gore u poslednjoj utakmici.
"Slonovi" su u C grupi završili na trećem mestu sa tri boda, iza Argentine i Holandije ali prikazanim igrama nisu razočarali svoje navijače.
Vlasnik bara u predgrađu Abidžana, Fransoa Nasa, kupio je dodatne količine piva pred početak prvenstva u Nemačkoj nadajući se da će fudbaleri Obale Slonovače proći u osminu finala.
"Razočaran sam jer sam se snadbeo zalihama pića ali nije vredelo jer 'slonovi' nisu pobedili na prvim mečevima", kazao je Nasa.
On tvrdi da piva ne bi bilo dovoljno ni u jednoj kafani u okolini da su fudbaleri njegove reprezentacije uspeli da pobede Argentinu ili Holandiju.
Navijači u Obali Slonovače ipak su ponosni zbog činjenice da su u poslednjem meču u grupi uspeli da dobiju SCG (3:2), iako su utakmicu gubili sa 2:0.
Takav preokret poslednji put se dogodio 1970. godine kada je Nemačka uspela da dobije Englesku 3:2 posle vođstva Engleza od 2:0.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.