Danas je Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

U Uskršnjoj poslanici, Hočevar je vernicima poželeo da u vreme praznika spoznaju da nisu sami, već da otkriju Isusa u sebi i među sobom. "Moja želja za ovogodišnji Uskrs je upravo ova - da otkrijemo, spoznamo i iskusimo da nismo sami, zaboravljeni, da nas ne osvajaju izolovanost i smrt, već da nas u svemu obuzima snaga života, ljubavi i zajedništva", naveo je Hočevar.

Hočevar je rekao da snaga vere jeste upravo u tome da se Isus otkrije u nama i među nama, što i on sam garantuje rečima: "Kada ste god okupljeni u moje ime, onda sam ja među vama".

Beogradski nadbiskup je ukazao na značaj kontinuiranog porodičnog okupljanja, kao i na okupljanje crkvene zajednice na liturgijskoj molitvi. "Izbegavati okupljanje u Isusovo ime, samo je znak bekstva, skrivanja, propadanja i povlađivanja smrti", rekao je Hočevar.

On je vernicima poželeo srećan i blagoslovljen Uskrs i da na taj dan osete "nenadmašni bljesak uzvišenosti života". "Hrist je uskrsnuo - uistinu je uskrsnuo! Braći i sestrama koji Uskrs slave na istočni način radosno kličem: 'Hristos voskrese - Voistinu voskrese", rekao je Hočevar.

U Beogradu centralna misa se održava u 10 sati u Krunskoj ulici u Crkvi Krista kralja. Misu predvodi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Čestitamo Uskrs svim vernicima!

Beta

Pogledajte još