Bedrih i Stepanek puni samopouzdanja

"Mi vodimo, imamo prednost (2:1), oni su pod daleko većim pritiskom. Na terenu se osećam dobro, nisam izgubio nijedan set, nadam se da ću u nedelju uneti sve ono pozitivno", kazao je pred današnji meč sa Jankom Tipsarevićem prvii igrač domaćih Tomaš Berdih.

"Ne plašim se da je preopterećen. Dva puta je trenirao ovde u hali sasvim opušteno", kazao je kapiten češkog tima Jaroslav Navratil.

On je ipak upozorio da je Tipsarević sjajan teniser i da je samouveren, dok su češki mediji podsetili da je on mogao juče da se odmara, a Berdih je odigrao meč u dublu zajedno sa Radekom Štepanekom.

Ako Tisparević pobedi Berdiha, odlučujući će biti meč između Viktora Troickog i Radeka Štepaneka.

"Sigurno ću biti spreman, učiniću sve da se oporavim i prikupim što više snage. Nadam se da će Tom uspeti, ali spreman sam da izađem na megdan u bilo kakvom stanju"
, kazao je češkim medijima Radek Štepanek.

Za češki radio Štepanek je danas ponovio povodom afere oko vulgarnog (ne)rukovanja s Tisparevićem u prvom meču u petak da nije istina to što srpski teniser tvrdi da ga je vulgarno uvredio.

"I on je pokazao stisnute pesnice, što mislim da isto nije fer"
, kazao je Štepanek.

Komentatori češkog radija podsetili su da između dve selekcije sevaju varnice još od prethodnog duela u Beogradu kada su se Česi žalili na ponašanje Novaka Đokovića, a da ni reči Janka Tipsarevića o njegovom smislu za fer igru ne treba shvatati ozbiljno.

"Nije da je to (tenzije iz Beograda) još u nama, ali svi to pamtimo. Sada želimo da pobedimo. Prošli put smo izgubili, ali to je istorija", kazao je Radek Štepanek.

Prvi meč trećeg dana četvrtfinala teniskog Dejvis kupa između Srbije i Češke pri vođstvu Čeha od 2:1 igra se od 13 časova u praškoj O2 Areni.

Žrebom je određeno da se sastanu Janko Tipsarević i Tomaš Berdih, a posle njih Viktor Troicki i Radek Štepanek.

Beta

Pogledajte još