Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

NOVI SAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić izjavio je u ponedeljak da se ta stranka zauzima da Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, kao i izvorne prihode i imovinu.

Mijić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu optužio neke druge partije da su neiskrene u zalaganju za autonomiju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, to se pre svega odnosi na Socijalističku partiju Srbije (SPS), čiji funkcioneri sada izjavljuju da su za "snažnu Vojvodinu", a da se pre toga nisu odredili prema Miloševićevoj politici, koja je tokom devedesetih "uništila Vojvodinu".

Prema njegovim rečima, i Ujedinjeni regioni Srbije, koji se sada zauzimaju za decentralizaciju, imali su dovoljno vremena da pokažu koliko su zaista iskreno za decentralizaciju, pošto su od 2000. godine na vlasti.

Mijić je rekao da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ima svoje zasluge u borbi za autonomiju Vojvodine, ali je sada u koaliciji sa Demokratskom strankom, koja je u proteklom mandatu na republičkom nivou vodila politiku koja nije bila dobra za Vojvodinu.

Kritikovao je i Vladu Srbije jer još nije donela uredbu kojom se Vojvodini vraća odredjena imovina, na osnovu dogovora koju je premijer Mirko Cvetković postigao sa LSV-om.

Pogledajte još