Stanišljević neće biti optužen za terorizam

BANJALUKA, 9. aprila 2012. (Beta) - Tužilaštvo BiH Božidara Stanišljevića, koji je priznao da je u januaru u banjalučku halu "Borik" uneo naoružanje pred proslavu Dana Republike Srpske (RS), neće optužiti za terorizam, već za nedozvoljeno posedovanje i promet oružja, objavljeno je u ponedeljak na portalu Nezavisnih novina.

Pozivajući se na izvore bliske pravosudju RS, Nezavisne novine navode da je Stanišljević priznao istražiocima da je još 2008. godine u banjalučku dvoranu "Borik" uneo torbu sa oružjem i eksplozivom, koja je pronadjena u novinarskoj loži uoči obeležavanja svečane akademije povodom proslave Dana i krsne slave RS.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, kako se navodi, rekao je da tužilaštvo još nije završilo istragu u celom slučaju, dok Stanišljevićev advokat nije želeo da komentariše navode o tome da njegov klijent neće biti optužen za terorizam.

Policija RS je tokom protivdiverzionog pregleda 8. januara u novinarskoj loži iznad južne tribine u hali "Borik" pronašla torbu u kojoj se nalazila veća količina oružja i eksploziv.

Pogledajte još