Pet ključnih mera za bolji život

BEOGRAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Djelić predstavio je u ponedeljak pet ključnih mera za poboljšanje života trudnica, porodilja, nezaposlenih, studenata i poljoprivrednika koje će, kako je najavio, ta stranka sprovoditi posle izbora 6. maja.

Djelić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da mere te stranke predvidjaju da nezaposlene majke tokom prvih devet meseci života bebe dobijaju mesečno 20.000 dinara.

"DS će pošto formira vladu, do leta, sprovesti u delo refundiranje PDV na bebi opremu i obezbediti da marže na proizvodima za bebe i decu budu na prihvatljivom nivou", rekao je Djelić.

Medju merama su i dinarski krediti za poljoprivrednike sa kamatom od šest odsto na tri godine, kao i prelazak na sistem besplatnog studiranja za studente koji daju ispite u predvidjenom roku i sa zadovoljavajućim rezultatima.

Buduća vlada ponudiće, kazao je Djelić, paket podsticaja "druga šansa" nezaposlenima starijim od 45 godina koji su dugo van radnog odnosa kako bi pronašli posao.

Pogledajte još