Kapiteni nestrpljivo iščekuju polufinale

Kapiteni sva četiri tima učesnika polufinala Kupa najavili su u Staroj Pazovi veliku borbu u mečevima u sredu, u kojima će Vojvodina dočekati Borac, a Partizan Zvezdu.

"Kada bismo postigli gol, to bi sigurno rešilo pitanje pobednika, jer je nemoguće da Zvezda primi četiri gola", rekao je Mikić, čiji je tim pobedio u prvom meču sa 2:0.

"Mislim da je rezultat 2:0 veliki samo na papiru. Moramo da uradimo još mnogo toga da bismo ušli u finale. Biće teško, ali mislim da smo spremni da odgovorimo na igru Partizana i prodjemo dalje", kazao je kapiten Zvezde.

Mikić je propustio poslednja tri meča zbog povrede, ali je rekao da se oporavio i počeo da trenira, kao i da će šef stručnog štaba odlučiti da li će sutra biti u timu.

Kapiten Partizana Saša Ilić je povređen i verovatno neće igrati, tako da se novinarima u srpskoj kući fudbala obratio njegov zamenik, Stefan Babović.

"Ulazimo u meč sa manjim pritiskom nego Crvena zvezda, jer nam je najvažniji trofej sezone (prvenstvo) na dohvat ruke. U prvom meču smo pokazali da smo superiorniji protivnik, tako da me ne bi začudilo da utakmica sutra bude neizvesna. Oni su favoriti, ali mi raspoloženi ulazimo u meč".


"Hoćemo da se nadigravamo i pobedimo"
, rekao je Babović.

"Moramo da napadnemo jer jurimo rezultat, pa ćemo igrati riskantnije nego obično...Ne znam da li bi gol Zvezde rešio meč. Svega sam se nagledao u fudbalu, to je najlepša igra i često neočekivana".

"Sigurno da bi nam njihov gol otežao posao, ali to ne mora da ništa da znači", dodao je on.

Vojvodina dočekuje Borac posle 0:0 u prvoj utakmici, i posle dva prvenstvena poraza. Kapiten Miroslav Vulević rekao je da ne može da zamisli da se finale igra u Novom Sadu bez njegove ekipe.

"Imamo ulogu apsolutnog favorita, ali moramo to da dokažemo na terenu. U poslednje vreme ne beležimo rezultate koji se od nas očekuju, ali ne možemo da zamislimo da se finale u Novom Sadu igra bez nas".

Borac u revanš ulazi posle poraza od direktnih konkurenata za opstanak u ligi, Metalca i Novog Pazara, zbog čega je kapiten tima Nikola Milojević rekao da je atmosfera u ekipi malo pokvarena.

Utakmica Vojvodina - Borac igra se u sredu od 17.00, a Partizan - Crvena zvezda od 19.00.

Finale je 16. maja u Novom Sadu.

Beta

Pogledajte još