Moguća je i koalicija DS-SNS

NOVI SAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Politikolog Zoran Stojiljković izjavio je u ponedeljak da je nakon izbora moguća i koalicija Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke.

"Ako alternativa tome bude mršava većina u parlamentu ili nemogućnost formiranja vlade, velika koalicija je moguća", rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare u Medija centru Vojvodine.

Dodao je da se na izborima bira izmedju "neuspešne vlasti" i "neubedljive alternative" i ocenio da će prava kampanja uslediti tek u poslednjih 10 do 15 dana pred izbore.

"Gradjani su veoma cinično raspoloženi prema političkoj eliti i kada bi nekim čudom to mogli, oni bi smenili tri četvrtine i pozicionih i opozicionih političara", rekao je Stojiljković.

Ocenio je da se u Srbiji mora menjati politički sistem, odnosno mora se ukinuuti "partokratija", ojačati parlament i nezavisna tela, kako bi se suzbila široko rasprostranjena korupcija.

Politikolog Duško Radosavljević kritikovao je kandidata DS-a za predsednika Srbije Borisa Tadića i rekao da su takozvanim skraćivanjem mandata on i njegova partija počinili "opasan presedan" za demokratiju.

Pogledajte još