fbpx

Srbija može do borbe za medalju

BEOGRAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Bivši kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije Nedeljko Jovanović rekao je u ponedeljak da selekcija Srbije lako može da dodje u situaciju da se bori za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Mogu reći da je sistem takmičenja takav da vrlo lako može da dodje u situaciju da se igra na medalju. Ne bi trebalo previše se obazirati na protivnike jer će biti mešane ekipe sa raznih kontinenata, što u mnogome olaksava takmičenje. Na žreb ne može da se utiče", rekao je Jovanović agenciji Beta.

"Orlovi" su na kvalifikacionom turniru u Španiji izborila učešće na Igrama, posle srebrne medalje osvojene na Evropskom prvenstvu u Srbiji u januaru.

"Ovo je sjajna priča, pogotovo posle medalje koju smo osvojili na Evropskom prvenstvu jer se pravi kontinuitet što je u suštini i cilj, tako da smatram da smo napravili fantastičan rezultat", ocenio je Jovanović.

"Bez obzira na oscilacije i greške, što je sastavni deo rukometa i sporta generalno, svi trebamo biti zadovoljni i na miru da sačekamo, nadamo se, takodje dobre rezultate na Olimpijskim igrama", dodao je on.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.