Facebook kupio Instagram za milijardu dolara

- Ovo je značajna prekretnica za Facebook, jer je ovo prvi put da smo kupili proizvod i kompaniju sa toliko velikim brojem korisnika. Ne planiramo da vršimo ovakve kupovine često, ako ćemo ikada više ovako nešto i uraditi - rekao je o kupovini Instagrama Mark Cukerberg, osnivač i vlasnik najveće društvene mreže na svetu Facebook.

Objašnjavajući ovu veliku kupovinu, koja je kompaniju Facebook koštala milijardu dolara u kešu i akcijama, Cukerbeg kaže:

- Razlog zašto toliko ljudi koristi Facebook je upravo to što pruža najbolji doživljaj deljenja foto sadržaja i znali smo da će biti vredno objediniti ove dve kompanije.

Ljubitelji Instagrama ne bi trebalo da brinu, jer Facebook planira da ostavi mogućnost da se fotografije preko ove aplikacije slobodno dele i na drugim društvenim mrežama.

Brojne poznate ličnosti su samo delić miliona korisnika Instagrama. Među poznatima koji vole da koriste ovu aplikaciju za svoju promociju i zabavu su i: Rijana, Lindzi Lohan, Džesika Alba, Džastin Biber, Zek Efron i mnoge druge, mahom mlađe svetske zvezde šoubiznisa.

Da li koristiš Instagram?

Pogledajte još