Zaposleni u Fabrici pesticida najavili štrajk

KRUŠEVAC, 10. aprila 2012. (Beta) - Zaposleni u Fabrici pesticida, jednoj o četiri celine Hemijske industrije Župa iz Kruševca, najavili su da će 17. aprila stupiti u štrajk, ukoliko do tada ne budu isplaćene zaostale zarade, overe zdravstvene knjižice i ispune druge obaveze prema zaposlenima, saopštio je u utorak Odbor Samostalnog sindikata HI Župa.

U Odluci o stupanju u štrajk zaposlenih u Fabrici pesticida navedeno je da radnici traže isplatu zaostalih zarada, dela novembarske plate iz 2010. godine i plata od decembra te godine do danas, overu zdravstvenih knjižica i isplatu ostalih obaveza prema zaposlenima, poput troškova prevoza i toplog oboka.

Štrajkački odbor je Odluku o stupanju u štrajk, koja je doneta 6. aprila, dostavio poslovodstvu, nadležnim gradskim i republičkim organima, a navedeno je da očekuje da će se svi uključiti u sporazumno rešavanje nastalog spora.

Predsednik Samostalnog sindikata HI Župa i predsednik Štrajkačkog odbora, Goran Apostolović, rekao je agenciji Beta da očekuje da razgovori sa poslovodstvom počnu u toku ove nedelje.

Pogledajte još