Pomoć početnicima u biznisu

BEOGRAD, 10. aprila 2012. (Beta) - Nacionalna agencija za regionalni razvoj saopštila je danas da je sa Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, pripremila "paket podrške" početnicima u biznisu iz nedovoljno razvijenih područja.

Kako se navodi, "paket podrške" sadrži besplatnu obuku i bespovratna finansijska sredstva za započinjanje samostalnog biznisa, kao i besplatnu uslugu mentoringa.

Dodaje se da potencijalni preduzetnici od 18 do 40 godina, iz "izrazito nedovoljno razvijenih područja", koji su zbog školovanja, iz ekonomskih ili profesionalnih razloga napustili svoje rodno mesto, a žele da se vrate i tamo započnu biznis, do 2. maja mogu da se prijave na adresu www.narr.gov.rs i www.kornrp.gov.rs.

Ovim programom obuhvaćeno je 46 opština Srbije, a Nacionalna agencija za regionalni razvoj obezbedila je besplatnu obuku za započinjanje samostalnog biznisa i mentoring, dok je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja opredelila je maksimalno do 15 miliona dinara.

Pogledajte još