Raspisani izbori za Komoru socijalne zaštite

BEOGRAD, 10. aprila 2012. (Beta) - Izbori za skupštinu Komore socijalne zaštite, koja će se baviti licenciranjem zaposlenih u tom sektoru u Srbiji, raspisani su u utorak, a prijavljivanje kandidata trajaće narednih mesec dana.

Odluka o raspisivanju izbora obljavljena je i na sajtu Ministarstva rada i socijalne politike www.minrzs.gov.rs a na toj veb prezentaciji dostupni su i obrasci za prijavljivanje kandidata, kao i uslovi koje oni treba da ispune.

Kako je na konferenciji za novinare u Beogradu saopštila pomoćnica ministra rada i socijalne politike Suzana Paunović skupština Komore socijalne zaštite imaće 45 članova - 25 će biti iz centara za socijalni rad, a po deset iz ustanova socijalne zaštite i ostalih pružalaca takvih vrsta usluga.

Nakon raspisivanja izbora skupština Komore socijalne zaštite trebalo bi da bude formirana početkom juna, a nakon usvajanja svih neophodnih pravilnika prve licence za rad zaposlenih trebalo bi da budu izdavane od septembra.

"Dozvole za rad će se izdavati zaposlenima u državnim institucijama i onima koji pružaju usluge socijalne zaštite u privatnim ustanovama, kroz nevladine organizacije ili projekte na lokalnom nivou", kazala je Paunović i dodala da se očekuje oko 4.000 licenci.

Licence će važiti šest godina, a predvidjeno je da svi zaposleni u socijalnoj zaštiti dobiju "nultu licencu" i imaće obavezu da je obnove u periodu od šest godina.

Paunović je objasnila da će "nulte licence" omogućiti da ne bude dodatnih troškova i da će time procedura biti pojednostavljena.

Pogledajte još