Budilnik koji vam neće dati da spavate

Pol Samat konstruisao je budilnik koji vas primorava da, ukoliko želite da isključite neprijatan zvuk alarma, morate da ustanete do kuhinje ili kupatila i tamo na posebnom brojčaniku, poput onog na telefonima, ukucate važeći datum.

To je jedini način da se isključi dosadni alarm koji zvuči kao zvono na hotelskim pultovima. Na Samatovom budilniku onemogućeno je isključivanje alarma kako se približava vreme za njegovo oglašavanje i ne postoji dugme za odlaganje alarma.

Samat, inače pronalazač koji radi na Institutu za tehnologiju Stivens, kaže da se odlučio da napravi takav budilnik pošto je i sam spavalica i teško ustaje iz kreveta ujutro kad se oglasi alarm.

Samat tvrdi da svoj patent redovno koristi. Dodaje da je, na preporuku svojih prijatelja, odlučio da napravi video demonstraciju rada svog budilnika koju je potom postavio na sajt kickstarter.com.

Samat, ipak, priznaje da postoji još jedan način da se utiša njegov budilnik. "Možete ga razbiti", kaže ovaj 25-godišnji pronalazač. Uz cenu od 350 dolara, to bi, navodi Asošiejted pres, zaista bio preskup način da dobijete još koji minut sna.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.