Studenti povukli blokadu zbog pretnji policije

BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta) - Studenti Univerziteta umetnosti u Beogradu povukli su se i prekinuli blokadu saobraćaja u Karadjordjevoj ulici, nakon što im je, prema rečima predstavnika studenata Miloša Kuvekalovića, policija zapretila hapšenjem.

Studenti su nezadovoljni zato što, suprotno odluci Ministarstva prosvete, neki od najboljih medju njima nisu oslobodjeni plaćanja školarine.

Blokada saobraćaja koja je trebalo da traje do 14 sati, prekinuta je nakon svega nekoliko minuta. U 14 časova trebalo bi da počnu razgovori studenata sa predstavnicima Ministarsva prosvete i dekanima fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti.

"Da nije tog sastanka, ostali bismo na ulici, pa makar nas i hapsili", kazao je Kuvekalović.

On je najavio da će ukoliko sastanak sa predstavnicima prosvetnih vlasti ne urodi plodom "studenti radikalizovati protest na način koji još nije vidjen u Srbiji".

Kuvekalović je naveo da oko 200 akademaca, medju kojima su i oni sa prosekom od 9,3, moraju da plate školarinu od 200.000 dinara na Fakultetu primenjenih umetnosti ili 150.000 na Fakultetu likovnih umetnosti.

Pogledajte još