Parlament radi više od drugih institucija

BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović rekla je u sredu da parlament nažalost ima loš imidž u javnosti, ali da znatno više radi od drugih institucija.

"Imidž o najvišem zakonodavnom telu bio bi bolji kada bi javnost znala koliko kvalitetno radi stručna služba parlamenta u kojoj je oko 300 zaposlenih", kazala je Djukić Dejanović u predavanju o imidžu parlamenta na seminaru "PR dani" na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

Ona je navela da je sramota što parlament, mesto gde se razvijaju zakoni, gradjani tako loše ocenjuju, ali i dodala da je bolje imati negativnu ocenu nego lažno dobru ocenu.

Prema njenim rečima, ključ lošeg imidža parlamenta je u tome što se u skupštini ne govori na razumljiv način o zakonima koji utiču na život gradjana.

"O tome da je letela cipela u skupštinskoj sali danima se pričalo, ali se nije pominjalo kada je parlament radio do kasno u noć", kazala je Djukić Dejanović i navela da se komunikacija parlamenta sa medijima mora podići na viši nivo.

Pogledajte još