Austrija zemlja partner poljoprivrednog sajma

NOVI SAD, 11. aprila 2012.(Beta) - Ovogodišnji Medjunarodni poljoprivredni sajam obeležiće nastup kompanija iz Austrije, koja je zemlja partner 79. najveće sajamske priredbe iz oblasti poljoprivrede u regionu, izjavio je direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.

Vasić je na konferenciji za novinare rekao da će austrijske kompanije tokom sajma promovisati dostignuća iz oblasti organske poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, poljoprivrednih tehnologija i stočarske proizvodnje.

"Uz edukaciju poljoprivrednika, ključni segment nastupa biće posvećen predstavljanju potencijala za saradnju na zajedničkim projektima u okviru Dunavske strategije", rekao je Vasić i najavio da će prvog dana sajma biti potpisan ugovor o saradnji kompanija iz Autrije i Srbije.

Trgovinski savetnik u Ambasadi Austrije u Srbiji Andreas Hajdentaler (Haidenthaler), rekao je da će tog dana biti ozvaničeno partnerstvo jedne kompanije iz Austrije i Srbije, ne želeći da iznosi više detalja o tome.

On je izrazio očekivanje da će poljoprivredni sajam doprineti još boljoj saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede i povećanju trgovinske razmene izmedju Austrije i Srbije.

Kako je najavljeno, austrijsko ministarstvo poljoprivrede, Trgovinsko odeljenje pri Ambasadi Austrije i Austrijski poljoprivredni klaster AAC, organizovaće od 14. do 17. maja stručne seminare.

Pogledajte još