Vlada da reformiše javnu potrošnju

BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta) - Nova Vlada Srbije u svom narednom mandatu treba da reformiše javnu potrošnju i da bolje organizuje privredni ambijent koji omogućava korišćenje potencijala Srbije, ocenili su u sredu učesnici skupa "Vizija 2016 - Nova agenda za buduću vladu".

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Toplica Spasojević kazao je na skupu u Beogradu da buduća vlada mora da uradi velike i ozbiljne rezove u javnoj potrošnji i da prilagodi kvalitet usluga javnih davanja.

"Prethodna vlada zbog ekonomske krize nije imala mogućnosti i mere da uradi ozbiljne reforme, jer je ceo njen mandat obeležen najvećom krizom u moderno doba čovečanstva", kazao je Spasojević.

Prema njegovim rečima, srpska privreda je oslabila i zbog toga mora da se desi prilagodjavanje broja ljudi, kvaliteta usluga i obima socijalnih i javnih davanja.

"Srbija i njena privreda su danas taoci socijale i mi moramo tu da napravimo jedan preokret, a to su postavljanje i organizovanje boljeg privrednog ambijenta - finansiranje razvojnih institucija, banaka, propisa koji će omogućiti bržu naplatu i lakše otvaranje novih preduzeća", kazao je Spsojević.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić rekao je da je Srbiji potreban jednostavniji poreski sistem, s malim brojem snažnih poreskih formi.

"To će boleti i biće otpora što sa strane odredjenih samouprava tako i sa strane odredjenih ministarstava", rekao je Djelić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.