Skarlet Johanson peva "Summertime"!

Da Skarlet Johanson ima izuzetan glas i istančan ukus za muziku već je poznato. Setimo se samo saradnje sa Pitom Jornom i sjajne pesme "Relator" koja je stari Nadlanu.com favorit. Mada, ne treba zaboraviti ni niz odličnih obrada koje je Skarlet snimila na svom debi albumu "Anywhere I Lay My Head".

Međutim, talentovana Skarlet se, srećom, nije tu zaustavila kada je muzička karijera u pitanju. Ovog puta nas oduševljava u saundtreku za film "Days of Grace" čiju režiju potpisuje meksički reditelj Everardo Valerio Gout.

Zajedno sa 3D-jem iz benda Massive Attack i Timom Goldsvortijem iz bendova LCD Soundsystem i DFA, Skarlet je snimila veoma zanimljivu, vrlo "filmičnu" obradu hita "Summertime" koji je proslavio Bili Holidej 1936. godine, mada je pesma originalno delo Džordža Geršvina iz prve američke opere "Porgi i Bes".

POSLUŠAJ I: Bili Holidej peva "Summertime"

Poslušaj kako veoma posebnim glasom Skarlet Johanson, pravom kombinacijom zvukova i dobro sklopljenim emocijama ove trojke jedna pesma može potpuno da uvuče slušaoca u svoju atmosferu. Ne treba upoređivati sa Bili Holidej, jer ovo je obrada za potrebe filma i Skarlet je to uspela!


Pored ove verzije, Skarlet je i pre otpevala "Summertime", mada na nešto klasičniji način, bliže originalu, "manje filmski". Sad kad znamo da si već fan glasa Skarlet Johanson poslušaj i ovu verziju: Skarlet Johanson - Summertime.

Pogledajte još