Klipersi pobedili Oklahomu

BEOGRAD, 12. aprila 2012. (Beta) - Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su u gostima Oklahomu sa 100:98 i tako zadržali poziciju na tabeli koja će im u plej-ofu doneti prednost domaćeg terena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kris Pol sa 31 poenom, medju kojima je i pobednički pogodak, 8,8 sekundi pre kraja. Blejk Grifin je zabeležio prvu profesionalnu pobedu u svom rodnom gradu, posle tri poraza. On je meč završio sa 16 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Petoplasirani Memfis ima "pola" utakmice manje, a zadržao je svoje mesto pošto je sinoć pobedio Feniks sa 104:93.

Denver je kod kuće pobedio Minesotu sa 113:107, ali posle mnogo muka, pošto je prokockao 24 poena prednosti, a rival je najveći deo utakmice igrao bez svog najboljeg igrača, koji se povredio.

Najefikasniji u Minesoti bili su Entoni Rendolf sa 28 i Derik Vilijams sa 27 poena. Crnogorski centar Nikola Peković igrao je 19 minuta i za to vreme postigao je 12 poena.

U klasičnom derbiju Zapada, Los Andjeles Lejkersi pobedili su San Antonio sa 98:84, iako su igrali bez povredjenog Kobija Brajanta. Tim iz Kalifornije do pobede je predvodio Endru Bajnam, koji je imao 30 skokova, što mu je rekord karijere.

To je i prvi put u više od dve godine da neko u NBA ima više od 30 skokova, još od 2010, kada je Kevin Lav iz Minesote uhvatio loptu 31 put u meču protiv Njujorka. Njih dvojica su jedini u poslednjih 12 godina kojima je to pošlo za rukom.

"Sjajno je imati 30 skokova, ali me šut nije služio i malo sam iznerviran zbog toga. Što se mene tiče, pamtiću loš šut", rekao je posle meča Bajnam, koji je iz igre pogodio sedam puta iz 20 pokušaja.

Najefikasniji u Lejkersima bio je Meta Vrld Pis sa 26 poena, dok je Pau Gasol doprineo sa 21 poenom i 11 skokova.

Juta je kod kuće pobedila Hjuston sa 103:91. Džez je sada na 10. mestu Zapada, ali ima samo pobedu i po manje od Denvera, koji je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje.

Juta je slavila iako je imala čak petoricu povredjenih igrača. Zato je odgovornost preuzela Jutina zvezda u nastajanju, 21-godišnji Gordon Hejvord, koji je postigao 29 poena.

Pogledajte još