Top 3 posna recepta

Sarma od pasulja na vodi

1/2 kg pasulja

2 srednje glavice crnog luka

Paškanat

Deset listova kiselog kupusa

So, vegeta, biber, i slatka aleva paprika

Priprema:

Pasulj preko noći preliti vodom. Sledećeg dana pasulj prokuvati u slanoj vodi, i tu vodu baciti. Zatim naliti pasulj i sa svim povrćem kuvati, ali paziti da se zrno pasulja ne raskuva.

Kad procedite pasulj začinite ga vagetom, sa tom smesom uvijati sarme od listova kupusa i slagati ih u pleh i peći na 220 stepeni 45 minuta. Pre pečenja ih naliti vodom u kojoj se pasulj kuva i posutu alevom paprikom a pleh posuti folijom.

Kukurzni štapići

200 gr. kukurznog brašna

100 gr. dimljenog tofua

2 dl. vode

so

Priprema:

Kukuruzno brašno prosdejati i u njega dodati sitno narandani dimljeni tofu.Posoliti po ukusu i postepenim dodavanjem vode umesiti testo. Na papiru za pečenje tanko razviti okglagijom testo na debljinu od pola cm.Iseći na štapiće i zajedno sa papirom staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći od 15 do 20.

Čorba od šampinjona

Sastojci:

50 gr zelenih delova mladog luka

75 gr šargarepe

75 kromipra

2 l vode

150 gr šampinjona

peršunov list, dve kašike brašna, so, vegeta, biber

Priprema:

U šerpi na malo soli prporpžiti sitno iseckan mladi luk.Dodati šargarepu izrendanu na krupnije rende, i uz malo vode dinstati dok šargarepa ne omekša.Dodati izrendane šampinjone i krompir i blago posoliti.Kada je povrće izdinstanododati brašno i dodati vode.Kada čorba kuvati još 15 minuta.Začiniti po ukusu, dodoati sitno iseckan peršunov list.


Pogledajte još