Radio 3 dobio Zlatnog vrapca za najbolji džingl!

Ovo je prva svečana dodela nagrada V(RAB)AC za najbolje radijske džinglove i reklame u organizaciji RAB Srbija. Učestvovalo je tridesetak stanica i kreativnih agencija.

POGLEDAJ I FOTOGALERIJU: Dobitnici nagrada RAB Srbija

Radili smo dosta na osveženju našeg formata a ova nagrada govori da smo u tome uspeli“ rekao je Srđan Šmigić, glavni i odgovorni urednik Radija 3.

Poslušajte džingl Radija 3, koji je izradio "Sound 9" - Studio iz Sofije:

Pored Radija 3 prvu nagradu dobio je i Naxi radio.

Žiri si činili Aleksandar Sanja Ilić, Rade Santrač i Igor Stoimenov.

Sanja Ilić je naglasio da su džinglove i reklame birali "na prvo slušanje". „Moram da konstatujem da kvaliteti ipak nisu isterani do kraja“, istakao je Ilić, „Kod dobre reklame bitan je i zvuk. Ona mora da se dobro čuje i na velikim i malim zvučnicima“.

Maja Rakovic, predsednica asocijacije RAB Srbije, rekla je da je jedan od bitnih principa ove organizacije da radio postave na mesto kojem mu i pripada – a to je vrh medija po važnosti, ali i poboljšanje kvaliteta radio stanica.

Evo najboljih radijskih reklama:

Najbolja reklama do 40 sekundi:

Produkcija iz Negotina - Ferguson

Najbolja reklama do 20 sekundi:

Agencija Communis – Zvučnici D&D

Najbolji radijski džinglovi:

Specijalna nagrada: Ju radio iz Novog Pazara

Bronzani vrabac: Reklamna agencija Poenta za Radio bum 93 iz Novog Sada

Srebrni vrabac:
Radio iz Rume, regionalni Radio Srem

Zlatni vrabac:
Radio 3 „Fresh & Sexy“

Radio Naxi: „Opustite se i uživaj“

Izvršni direktor Naxi radija, Nikola Kovačević, na neki način je zaokružio priču koju je započeo Sanja Ilić: „Radio je danas sve brži i brži, i brzo mora da se radi, uostalom kao i u svakom mediju. U danu mora da se uradi i po 10 reklama, i u toj brzini se dosta gubi na kvalitetu.. Mislim da ove vrste nagrada mogu da pomognu u tome da se uspostavi zdrava konkurencija i kvalitet.“

Pogledajte još