Srbija i četvrti put uzastopce na U-21 Evropskom prvenstvu

BEOGRAD, 15. oktobra 2008. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Beogradu vršnjake iz Danske sa 1:0 i posle dve pobede u baražu izborila učešće na Evropskom prvenstvu koje će se u junu sledeće godine igrati u Švedskoj.

Pobednički gol za "orliće" postigao je u 73. minutu Marko Milinković, koji je u nacionalnom timu Srbije debitovao u pobedi od 1:0 na prvoj baraž utakmici sa Danskom.

Gosti su večerašnji meč završili sa 10 igrača na terenu, pošto je danski golman Kasper Šmajhel isključen u 39. minutu kada je igrao rukom van kaznenog prostora. 

Srbija: Brkić, Pejčinović, Tomović, Jovanović, Gulan, Fejsa, Smiljanić, Matić, Milinković, Tadić, Veljović. 

Danska: Šmajhel, Jakobsen, Jorgensen, Trest, Lumb, Hristansen, Jensing, Jensen, Šone, Lange, Pedersen.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević ocenio je večeras da se njegova ekipa potpuno zasluženo plasirala na Evropsko prvenstvo 2009. godine na kome će se, kako je istakao, boriti za titulu prvaka.

"Ova ekipa, pojačana devetoricom standardnih reprezentativaca koji su nam večeras nedostajali, sledeće godine boriće se za sam evropski vrh", istakao je Krčmarević posle pobede nad Danskom od 1:0 na revanš utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Pošto tada neće biti drugih takmičenja, biću na slatkim mukama da sastavim tim i siguran sam da ćemo u punom sastavu svakoj ekipi u Evropi moći da 'izađemo na crtu', jer imamo mnogo igrača vrhunske klase", rekao je Krčmarević.

Pogledajte još