Zagorka Dolovac: Organizovani kriminal je razbijen

BEOGRAD, 12. aprila 2012. (Beta) - Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da zemunski kriminalni klan više ne postoji i da je uopšte razbijen organizovani kriminal u Srbiji.

"Sada moramo preventivno delovati na one koji bi želeli da postanu naslednici 'zemunaca'. U toj borbi neće biti milosti, jer demokratska Srbija nije zemlja koja će tolerisati drogu, trgovinu ljudima i korupciju", kazala je Zagorka Dolovac u intervjuu za "Večernje novosti" od petka.

Zagorka Dolovac je s ministarkom pravde Snežanom Malović tokom ove sedmice bila u Španiji koja je počela postupak izručenja Srbiji vodje zemunskog klana Luke Bojovića i članova te bande Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, koji su uhapšeni u Valensiji 9. februara.

Bojović je označen kao vodja "Zemunskog klana", kriminalne grupe na čije je čelo stao marta 2003. godine, posle ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića i policijske akcije "Sablja", u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Vladimir Milisavljević je u Srbiji u odsustvu osudjen na 40 godina zatvora zbog brojnih ubistava i na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Zorana Djindjića.

Pogledajte još