Prosinečki: Najvažnije je da osvojimo Kup

"Bila je to utakmica bez puno akcija i šansi. Imali smo jednu ili dve polušanse, što je premalo za Zvezdu. Čestitam Pazaru na borbenosti, zatvorli su bokove i sredinu, odradili su odličan posao u odbrani i zaslužili su bod", rekao je Prosinečki novinarima posle utakmice 24. kola Superlige.

"Posle meča sa Partizanom, nismo odigrali kako znamo i nismo napravili ono što smo radili kroz celu polusezonu",
dodao je trener crveno-belih.

Prosinečki je rekao da je najvažnije za njegovu ekipu da osvoji Kup Srbije, a da u prvenstvu dobije preostale utakmice.

"I ranije smo nagovestili da ćemo teško osvojiti prvenstvo i da nam je najbitnije da osvojimo Kup. U prvenstvu želimo da pobeđujemo do kraja, ali danas nismo uspeli", zaključio je Prosinečki.

Utakmica u Novom Pazaru odigrana je pred oko 12.000 gledalaca domaćeg kluba, pošto su navijači Zvezde bojkotovali meč jer se igrao na Veliku subotu.

Trener domaćeg kluba Dragoljub Bekvalac ocenio je da oni koji su došli na Gradski stadion nisu otišli kućama razočarani.

"Moje impresije su pre svega vezane za publiku, a navijači su držali mojim igračima tempo i ritam borbenosti, čime smo došli do nerešenog ishoda. Ova publika nije zaslužila da ode kući razočarana"
, rekao je Bekvalac.

Bekvalac je istakao da je Novi Pazar danas mogao da postigne gol samo posle prekida.

"Nismo se nadigravali sa Crvenom zvedom i nismo rivalu dopustili da razvije svoju pas igru, već smo nametnuli naš ritam i zasluženo došli do boda",
dodao je Bekvalac.

Zvezda posle 24. kola ima sedam bodova manje od vodećeg Partizana, koji od 18.00 igra na svom terenu protiv Javora.

Novi Pazar se nalazi na 14. poziciji, jednoj iznad zone ispadanja, pošto ima tri boda više od Borca iz Čačka, a sedam od Metalca.

Beta

Pogledajte još