fbpx

Magija šešira

Ona je pisac, reditelj, voditelj, skandal majstor, a mnogi bi rekli i - najkontroverzniji savremeni srpski autor. Obožava da piše, putuje i nosi šešire. Dugo je razmišljala i na kraju ipak pristala da se pojavi na modnoj manifestaciji "Fashion Selection" i predstavi se kao kreator. 

- Ovo je revija osobe koja je sve pare koje je zaradila potrošila na kupovinu šešira. Kad vidite šešir od 500 funti, shvatićete zašto je vlasnica očajna – bile su ovo Isidorine reči, nakon čega je krenuo defile najglamuroznijih šešira, ali i onih za specijalne prilike. 

Kolekcija pod nazivom "Magija šešira" omađijala je sve koji su se zatekli u velikoj sali Studentskog kulturnog centra. Gužva je bila toliko velika da je više ljudi stajalo nego sedelo. Ovom prilikom predstavljen je deo kolekcije jedne od najvećih i najraznovrsnijih zbirki šešira, koji su u njenom vlasništvu. Beogradska publika uživala je u šeširima Filipa Trejsija, Helen Kaminski, Marzija, Petera Betlija, Nerida Fraimana, "Maks Mare", ali i u Isidorinim unikatnim šeširima, koje je sama kreirala. 

Ova revija je vizuelna prezentacija njene nove knjige "Magija šešira”, koja priča kako je i gde nabavljala šešire - od Balija, Japana, Kariba, Pariza, Londona, Lisabona, Marseja, Singapura, Buenos Airesa, pa do Njujorka i Rima. Ova revija pokazala je da šeširi nisu samo modni detalj, oni su umetničke skulpture, a nositi ih znači verovati u filozofiju lepote i glamura. U njima su uživale većinom dame - Seka Aleksić, Milica Milša, Zorica Tomić, Lokica Stefanović, Suzana Mančić, Biljana Ristić, Olja Ivanjicki, Lena Bogdanović, Margit Savović… 

Zanimljiv deo revije bio je kada su manekenke večernje haljine zamenile donjim vešom, što je izazvalo ovacije. Međutim, ostalo je pod velikim znakom pitanja - da li Isidora i u krevetu nosi šešire? 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.