Henri Sugut pobednik maratona u Beču

BEČ, 15. aprila 2012. (Beta-AP) - Henri Sugut (Henry Sugut) iz Kenije pobedio je u nedelju na maratonu u Beču s vremenom od dva sata, šest minuta i 58 sekundi, što je njegova druga pobeda u glavnom gradu Austrije, gde je trijumfovao i 2010. godine.

Sugut je u poslednjim kilometrima prestigao zemljake Gilberta Jegona (Gilbert Yegon) i DŽona Kiprotića (John Kiprotić), prošlogodišnjeg pobednika. Jegon je na cilj stigao drugi, sa zaostatkom od 40 sekundi, a Kiprotić treći, sa 46 sekundi zaostatka za pobednikom.

U konkurenciji žena ponovo je, kao i prošle godine, na cilj prva stigla Fejt Tola (Fate Tola) iz Etiopije, koja je trku završila za dva sata, 26 minuta i 39 sekundi. Svetski rekorder u maratonu, atletičar iz Etiopije Haile Gebrselasije pobednik je revijalne trke polumaratona. On je stazu od 21,1 kilometar pretrčao za jedan sat i 52 sekunde, prestigavši na 15-tom kilometru svetsku rekorderku Polu Retklif. Ona je trku krenula sedam minuta i 52 sekunde pre njega, što je razlika izmedju njihovih ličnih rekorda u polumaratonu.

Pogledajte još