Kako da sačuvate ljubav? Zodijak otkriva!

Ako ste uvučeni u bespoštedni emotivni rat s odlučnim Ovnom, odmah zakopajte ratnu sekiru i smirite usplamtele negativne strasti. Pomirite se sa tim da vaš partner uvek mora biti u pravu i da je njegova istina jedina istina. Inače vas očekuje borba do istrebljenja. Prilagodite se njegovim često egocentričnim stavovima i zahtevima, ponekad ga iznenadite komplimentom da je najpametniji i najlepši, i neukrotivog Ovna pretvorićete u pažijivog i toplog partnera.

Želite li živeti u skladnoj zajednici s Bikom, moraćete se prilagoditi njegovoj tvrdoglavoj i često ćutljivoj naravi. Nikad vam neće priznati da je pogrešio i radije će problem zacementirati ćutanjem nego da nastojati da ga reši otvorenim razgovorom. Ako je u pitanju muški Bik, a niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, onda se odmah upišite na tečaj kuvanja. Zahtevaće od vas da uredno ispunjavate sve ženske dužnosti, od kuhinje do spavaće sobe. Bikovi će vas iznenaditi svojom neprestanom potrebom za dodirima, pažnjom i vernosti. I zapamtite da su Bikovi veliki hedonisti koji ne mogu živeti bez komfora, topline doma i pre svega materijalne sigurnosti.

Nastojite li upecati nemimog Blizanca u mrežu svoje ljubavi, a to vam nikako ne uspeva, promenite taktiku. Prihvatite slobodno poimanje braka ili veze i zažmurite na njegove povremene izlete u nepoznato. Pokušajte živeti njegovim stilom i tempom. Budite uvek veseli, zabavni i druželjubivi. Ne zamarajte ga ljubomornim i posesivnim ispadima i ni slučajno ne pokušavajte sputavati njegovu slobodu. Pre svega budite mu prijatelj s kojim će ponekad moći voditi iscrpljujuće intelektualne razgovore ili ogovarati svoje poznanike. I ne servirajte mu odmah svoju ljubav na tanjiru. Blizanac obožava zakulisnu igru osvajanja i šarmiranja.

Nasuprot Blizancima, Rakove je puno teže pridobiti u svoje ljubavno gnezdo nego ih u njemu i zadržati. U neprestanu strahu od emotivnog gubitka ili poraza, zatvaraju se u svoju intimnu školjku, ne pokazujući ono što misle i osećaju. Za pripadnike ovoga znaka potrebno je imati puno strpljenja. Često je teško podneti njihove promene raspoloženja i jaku osetljivost. Želite li da očuvate svoju ljubavnu vezu s ovim velikim emotivcem, treba ga neprestano zalivati toplinom, pažnjom, odanošću i barem jedanput dnevno izjaviti mu ljubav. Rakovi često u emotivnom partneru traže svoju mamu, a to saznanje može vam biti tajni adut koji garantuje uspeh.

Prepotentni Lavovi često imaju visoke kriterijume u izboru partnera. Želite li večno zadržati njegovu ljubav, morate samo biti poslovno uspešni, samostalni, solidno materijalno obezbeđeni i samosvesni. Dakle, njihov ljubavni izbor svodi se na osobu reprezentativnog izgleda. Ako se zaljube, teško prekidaju vezu i sposobni su podneti veliku žrtvu u ime ljubavi. Ako vas je sudbina odnela u "lavlji zagrljaj" poštujte njegova konzervativna načela. Budite uvek doterani, uredni, dobro obučeni i pridobićete naklonost svakoga Lava.

Dok će Lavovi ispuniti svoj emotivni život sjajem i luksuzom, povučena Devica mnogo je skromnija i manje zahtevna. Ako uporno tražite formulu za uspeh braka s Devicom, onda se pretvorite u pedantnu, realnu, štedljivu i poslovnu osobu. Nesumnjivo ćete pridobiti njenu naklonost. Pomirite se sa saznanjem da će vaša veza biti lišena romantike i slatkih uzbuđenja. Za Devicu je vreme novac, zato veći deo svoje energije ulaže u posao, a to isto zahteva i od svog partnera. Mrzi nepotrebnu rasipnost i razuzdani život. Ako joj pružite duhovnu ali i materijalnu sigurnost, poželeće da provede život s vama.

Ako neodoljivu Vagu pokušate smestiti u okvire prosečnog građanskog života, pobećiće koliko je brzo noge nose. Njoj su preko potrebni aktivni društveni život i luksuz da bi bila veran partner, bilo da se radi o ženama ili muškarcima. Njena ljubav biće večni plamen ako je budete okruživali pažnjom i neprestano obasipall poklonima. Muške Vage mrze ljubomoru, posebno ako je ona izazvana njihovim šarmom i koketiranjem s drugima. Ne oduzimajte mu taj deo muške slobode jer bi se mogao pretvoriti u svadljivo i zajedljivo čudovište. Pobrinite se da vaš obostrani emotivni život ispunite skladom i bićete zadovoljni vagin partner.

Da biste mogli podneti zajednički život sa Škorpijom, morate imati razumevanja za njegovu strastvenu narav, koja neizostavno uključuje ljubomoru i sebičnost. Prilično je zahtevan, posebno ako voli. Budite staloženi i smireni, što će vam pomoći da mirno podnosite njegove ironične upadice, koje neminovno vode sukobu. Škorpija mrzi monotoniju, zato ispunite vašu ljubav uzbuđenjima i dinamikom. Budući da ga neprestano privlači opasnost, budite njegov nepresušan izvor izazova koji će neprestano morati osvajati i šarmirati. I ne zaboravite strastveno udovoljavati njegovim erotskim apetitima, koji nisu baš mali.

Dok je za Škorpiju ljubomora jedan od dokaza ljubavi, za Strelca to je dovoljan razlog da odleprša iz vašeg života. Najveći zodijački optimisti zaljubljeni su u život i mrze bilo kakva ograničenja, a najviše ljubavne okove. U stalnoj potrazi za novim saznanjima, godi im partnerova načitanost i obrazovanje. Želite li uskladiti otkucaje svog srca s njegovim, pobrinite se da svaki vaš novi ljubavni dan obiluje akcijom, uzbuđenjima i izazovima. Iznenadite ga izletom u nepoznato ili putovanjem u strane zemlje. Budite njegov ravnopravni partner koji će ga animirati duhovitošću, dinamikom i uvek dobrim raspoloženjem. I ne pokušavajte ga zatvoriti između četiri zida svoje ljubavi. Jer, već sutradan će se izgubiti u nepoznatom pravcu.

Ako ozbiljnom Jarcu predložite avanturističko putovanje, sigurno ćete biti iznenađeni njegovim hladnim i nezainteresiranim izrazom lica. Za njega je ljubav nešto poput poslovnog ugovora koji sadrži stavke kao što su odgovornost, štedljivost, ozbiljnost i postojanost. Mrzi patetične izlive emocija i nežnosti. Ako i posle svega ovoga želite s njim poći na "bračno putovanje" odavde pa do večnosti, onda se pomirite s rutinskim životom, lišenim bilo kakvih uzbuđenja i izazova. Budite skromni i štedljivi, što će svaki Jarac popratiti s neskrivenim zadovoljstvom. Ako ste upravo vi njegov emotivni izbor, ne strahujte da će tako lako otići iz vašeg života. Njegova stabilnost je neumoljiva.

Za razliku od Jarca, nepredvidivog Vododoliju je teško smestiti u okove porodičnog života. Ako ste bili dovoljno uporni i uspeli ostvariti svoj naum, onda zaboravite na posesivnost i na klasične okvire braka. Pokušate li sputati njegovu slobodu kretanja, bićete "nagrađeni" velikim besom, pa čak i njegovim izlaskom iz kuće na nekoliko dana. Vodolijino srce biće vam odano ako vaše ljubavno gnezdo ispunite smehom, dopustite pristup njegovim prijateljima i zauvek ostavite otvorena vrata za njegove izlete u slobodu. Pobrinite se da vaš društveni život bude obogaćen odlascima na koncerte, u bioskop i na različita zabavna događanja.

Senzibilne Ribe zadovoljiće se mirnijim životom udvoje, koji neće biti opterećen izazovima i uzbuđenjima. Ovim romantičnim dušicama potrebno je puno ljubavi i nežnosti, jer će vas inače zalivati iznenadnim ispadima tuge i patnje. Ne podnose najbolje grubost i prilično su zahtevne kada su u pitanju emocije. Ljubavna formula za uspeh s Ribom je jednostavna – napunite svoje emotivne baterije i svaki dan joj pokažite svoju odanost i privrženost. Ne zaboravite joj šapnuti u uvo da je volite najviše na svetu – i vašoj je vezi uspeh zagarantovan.

Izvor: Smedia

Pogledajte još