EPS nastavlja da ulaže u Kolubaru

BEOGRAD, 16. aprila 2012. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) uskoro očekuje potpisivanje ugovora sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) o kreditu od 65 miliona evra za unapredjenje zaštite životne sredine u Rudarskom basenu "Kolubara", kazali su agenciji Beta u EPS-u.

Kako su istakli u srpskoj elektroenergetskoj kompaniji, ugovor će uključiti i dodatnih devet miliona evra bespovratne razvojne pomoći KFV banke za taj projekat, kojim će biti unapredjenja tehnologija eksploatacije uglja u RB "Kolubara" u Lazarevcu.

U projekat unapredjenja tehnologije eksploatacije u najvećem ugljenokopu u Srbiji predvidjena su ukupna ulaganja od 181,6 miliona evra.

Pored sredstava KFV banke, predvidjeno je i 80 miliona evra iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), dok će preostalih 15 odsto vrednosti projekta finasirati EPS, kazali su u toj kompaniji.

Kako su istakli u EPS-u, kompletna investiciono-tehnička dokumentacija projekta je pripremljena, a tenderska dokumentacija za deo koji će se finansirati iz kredita EBRD, potpisaonog u julu 2011, pripremljena je i u završnoj je fazi usvajanja.

Pogledajte još