Jelena veruje u trijumf Srbije

Teniserka Srbije Jelena Janković je od juče u Moskvi, gde je došla sa turnira u Kopenhagenu, Aleksandra Krunić dolazi danas iz Bratislave, dok će Ana Ivanović doći u sredu.

Srbija će igrati sa Rusijom 21. i 22. aprila u Moskvi.

Trenutno najbolja igračica Srbije Ana Ivanović (15. na WTA listi) istakla je da je tokom boravka u Beogradu prošle nedelje mogla da oseti uzbućenje koje vlada uoči predstojećeg Fed kupa.

"Čast je biti učesnik ovakvog istorijskog trenutka za našu zemlju. Mislim da su timovi prilično izjednačeni, ali naravno tim Rusije je mnogo iskusniji. Na nama je da im ne dozvolimo da iskoriste tu prednost. Jedva čekam da izađem na teren", rekla je Ivanovićeva.

Teniserka Srbije Jelena Janković naglasila je da sa nestrpljenjem očekuje da se ceo tim okupi u Moskvi.

"Igramo meč protiv Ruskinja, na njihovom terenu. Borimo se za ulazak u finale, prvo finale Fed kupa u istoriji za Srbiju. Znam da ćemo dati sve od sebe i verujem u trijumf Srbije", rekla je Jankovićeva, trenutno 18. igračica sveta.

Teniserka Srbije Bojana Jovanovski ocenila je da će igračice imati vremena da se pripreme i da se naviknu na šljaku.

"Idemo dosta ranije. Moja očekivanja su uvek pozitivna, mislim da imamo šanse da pobedimo. Imamo jak tim, bićemo u punom sastavu...Borićemo se, daćemo sve od sebe", rekla je Jovanovski.

Teniserka Srbije Aleksandra Krunić smatra da Ruskinje imaju jak sastav, ali da je njena ekipa pokazala da može svakoga da pobedi.

"Očekivanja su nam jako velika i mislim opravdana. Nadam se da ćemo napraviti pobednički krug na moskovskom Megasport terenu ponosno noseći pobedničku zastavu", rekla je Krunićeva.

Polufinale Svetske lige počinje u subotu u 13.00 (15.00 po lokalnom) i tada su na programu dva singl meča.

Beta

Pogledajte još