Danilović: Partizan je jedinstven klub u svetu!

"Pobedili smo legendarnom trojkom... Jedinstveni smo klub u svetu od tada. Taj tim je postao srce reprezentacije devedesetih, poslednjih 10 godina smo prvaci države i imamo adresu u Evropi. Sistematskim radom smo postali institucija, akademija", rekao je Danilović zvanicama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Partizan je aprila 1992. pobedio u Istanbulu Huventud trojkom Aleksandra Đorđevića tri sekunde pre kraja utakmice. Na večerašnjoj svečanoj akademiji u Beogradu bili su svi preostali članovi tog tima i brojni gosti i ljudi iz istorije crno-belih.

Bila je to i promocija dokumentarnog filma "Ima jedan tim", koji govori o KK Partizan.

Danilović je kazao da ne želi mnogo da priča "svojoj porodici", ali da je "red" da se nešto kaže. Ceo govor sadašnjeg predsednika Partizana, a tada beka-šutera bio je prožet poslovicama i pesničkim izražavanjem.

"Na ovoj sceni je (glumac) Dragan Mićanović igrao Hamleta, u kome se kaže da nema veće vlastele od grobara, a ja mogu da dodam da nema veće gospode od Grobara", rekao je Danilović.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan prvak Evrope

Plaketu zahvalnosti dobio je tadašnji gradonačelnik predgrađa Fuenlabrada, u kojoj je Partizan bio domaćin zbog međunarodnih sankcija.

Ta titula bila je prva za Željka Obradovića, koji je posle postao najtrofejniji trener u istoriji evropskih klupskih šampionata. On je govorio o tome kako je preko noći prestao da bude igrač i postao trener i kazao je da nije zabeleženo da šampion bude ekipa koja u proseku ima manje od 22 godine.

"Pitali su me kako se osećam posle 20 godina. Pa osećam se fantastično i mnogo mi je lepo što smo svi ovde i što mogu da pogledam fotografije iz tog perioda...Svi smo čekali da se ponovi taj rezultat, a ja sam siguran da će se to desiti u budućnosti", rekao je Obradović.

"Svi želimo budućim generacijama takve uspehe, ali želimo pre svega da Partizan ostane dosledan onome što je bio, da ostane intitucija. Trofeje koje ima on nema nijedan drugi klub u Evropi. Mislim i da će ovaj film pomoći mladima da shvate šta znači nositi ovaj dres", rekao je Obradović.

Svi govornici poklonili su posebnu pažnju navijačima, koji su poslednjih decenija nerazdvojni deo uspeha crno-belih.

Osim sportskih radnika, glumac Dragan Mićanović je čitao specijalni govor, a prikazivani su razni snimci i inserti iz filma. Skup je otvoren horskim izvođenjem nezvanične himne KK Partizan "Da volim crno-bele".

Beta

Pogledajte još