Majami izgradio park za pedofile?!

Kako bi ih uvek imao na oku i držao podalje od dece, lokalni komesar Mark Sarnof izgradio je na napuštenom zemljištu park i dopustio prestupnicima da u njemu borave, prenosi Index.

Na ovakav potez Sarnof se odlučio nakon što je shvatio da 20-ak osuđenih seksualnih prestupnika redovno boravi na tom području, a neki od njih to su područje čak naveli kao mesto prebivališta. To i nije toliko čudno, budući da ne smeju da borave u blizini škola ili parkova u kojem borave deca, odnosno tim delovima grada ne smeju da se približe na manje od 750 metara.

Većina muškaraca koji sada tamo žive presrećni su što napokon imaju mesto gde mogu da prespavaju, umesto da besciljno lutaju ulicama. Uz to, svi muškarci koji su to područje naveli kao mesto prebivališta nose narukvice pomoću kojih ih policija u svakom trenutku može da ih nadzire i otkrije gde se nalaze.

Roditelji dece koja odlaze u obližnje škole zgroženi su ovakvim potezom i zahtevaju od lokalnih vlasti da prestanu da dovode seksualne prestupnike u taj kvart. Vlasti su im to i obećale - neće dovoditi nove prestupnike, ali oni koji sada tamo žive neće biti iseljeni s tog područja.

Pogledajte još