Poraz Čikaga, San Antonio pretekao Oklahomu

Najbolji tim Zapadne konferencije Oklahoma takođe je doživeo poraz. Los Anđeles Klipersi bili su bolji i pobedili sa 92:77, a prvo mesto na tabeli Zapada preuzeo je San Antonio trijumfom nad Golden Stejtom 120:99.

Do iznenađujuće pobede na gostovanju Vašington je stigao zahvaljujući Kevinu Serafanu koji je predvodio svoj tim sa 21 poenom i 13 skokova.

Džon Vol dodao je 16 poena a rezervista Moris Evans 14 za 15. Pobedu tima iz glavnog grada SAD. Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli ubacio je šest poena i zabeležio četiri skoka u trijumfu svoje ekipe.

(old_image)

Kod Čikaga Ričard Hamilton je postigao 22 koša, Si Džej Votson 17 a Karlos Buzer 16. Luol Deng nije igrao zbog lakše povrede a u timu nije bilo ni najboljeg košarkaša Bulsa Dereka Rouza.

Majami je predvođen odličnim Lebronom Džejmsom u finišu meča nadigrao Nju Džersi na gostovanju. Džejms je ubacio 37 koševa od čega 17 u finišu meča, a uz to je dodao i sedam asistencija i šest skokova.

Kris Boš je dominirao pod obručem za tim sa Floride i osvojio čak 15 lopti, uz 22 poena.

Kod domaćih Kris Hemfris je ubacio 29 koševa, Maršon Bruks 24, ali to nije bilo dovoljno da Netsi izbegnu 40. poraz u sezoni.

Los Anđeles Klipersi su na svom terenu bili bolji od Oklahome zahvaljujući dobroj igri nekoliko košarkaša. Više od deset poena ubacila su petorica igrača Klipersa, a najbolji je bio rezervista Nik Jang sa 19, dok je Blejk Grifin dao 17 uz 11 skokova.

Rendi Foj je ubacio 13, Kris Pol 12 a Moris Vilijams 11 koševa.

Kod Oklahome po običaju je bio najbolji Kevin Durant sa 24 poena, španski centar Serž Ibaka ubacio je 12 koliko je dao i Džejms Harden.

Oklahoma je posle poraza pala na drugu poziciju iza San Antonija, dok su Klipersi posle četiri vezana trijumfa na četvrtom mestu u Zapadnoj konferenciji, odmah iza gradskih rivala Lejkersa.

U neizvesnoj borbi za mesta koja vode u plej-of, šampioni Dalas Maveriksi poraženi su od Jute sa 121:123 i sada su sedmi sa skorom od 32 pobede i 28 poraza.

Juta je na desetom mestu sa 32 trijumfa i 30 pobeda.

San Antonio Sparsi su preuzeli vodeće mesto od Oklahome pobedom u Ouklandu nad domaćim Golden Stejt Voriorsima od 120:99 i sada imaju 43 pobede uz 16 poraza.

Beta

Pogledajte još