Vreme je čišćenje!

Nije komplikovano! Pridržavajte se ovih jednostavnih saveta.

1. Voće

Konzumirajte što više voća. I bilo kom obliku – sveže, suvo, smrznuto ili u sokovima – voće donosi energiju i vitalnost.

2. Voda

Što više vode! Voda je presudna za naše zdravlje, jer igra ulogu u svim fiziološkim procesima organizma. Voda je neizostavan deo svake detoksikacijske dijete. Pijte 8-10 čaša izvorske ili očišćene vode svaki dan. Voda pomaže eliminaciji toksina iz organizma, poboljšava metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

3. Zeleno povrće

Povrće - posebno zeleno ( brokoli, kelj, spanac) – bogato je vitaminima i mineralima, poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina i uz sve to sadrži jako malo kalorija! Jedite ga što više možete – sirovo, dinstano ili kuvano na pari, u salatama ili domaćim zelenim sokovima.

4. Integralne žitarice i mahunarke

Integralne žitarice i mahunarke su odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana. Uključite u vašu ishrani integralni pirinač, hleb od integralnog brašna, kus-kus, heljdu, integralnu testeninu....

5. Limun
Limun je idealna namirnica za detoksikaciju, jer eliminiše toksine iz organizma. Započnite dan sa čašom tople vode, u koju ste iscedilii polovinu limuna.

Pogledajte još