San Antonio pretekao Oklahomu

BEOGRAD, 17. aprila 2012. (Beta) - Košarkaši Vašingtona savladali su u noći izmedju ponedeljka i utorka lidere Istočne konferencije ekipu Čikaga sa 87:84, a do pobede je stigao i Majami koji je pobedio Nju Džersi sa 101:98.

Najbolji tim Zapadne konferencije Oklahoma takodje je doživeo poraz. Los Andjeles Klipersi bili su bolji i pobedili sa 92:77, a prvo mesto na tabeli Zapada preuzeo je San Antonio trijumfom nad Golden Stejtom 120:99.

Džon Vol dodao je 16 poena a rezervista Moris Evans 14 za 15. pobedu tima iz glavnog grada SAD. Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli ubacio je šest poena i zabeležio četiri skoka u trijumfu svoje ekipe.

Majami je predvodjen odličnim Lebronom Džejmsom u finišu meča nadigrao Nju Džersi na gostovanju. Džejms je ubacio 37 koševa od čega 17 u finišu meča, a uz to je dodao i sedam asistencija i šest skokova.

Los Andjeles Klipersi su na svom terenu bili bolji od Oklahome zahvaljujući dobroj igri nekoliko košarkaša. Više od deset poena ubacila su petorica igrača Klipersa, a najbolji je bio rezervista Nik Jang sa 19, dok je Blejk Grifin dao 17 uz 11 skokova.

Oklahoma je posle poraza pala na drugu poziciju iza San Antonija, dok su Klipersi posle četiri vezana trijumfa na četvrtom mestu u Zapadnoj konferenciji, odmah iza gradskih rivala Lejkersa.

U neizvesnoj borbi za mesta koja vode u plej-of, šampioni Dalas Maveriksi poraženi su od Jute sa 121:123 i sada su sedmi sa skorom od 32 pobede i 28 poraza.

San Antonio Sparsi su preuzeli vodeće mesto od Oklahome pobedom u Ouklandu nad domaćim Golden Stejt Voriorsima od 120:99 i sada imaju 43 pobede uz 16 poraza.

U ostalim mečevima Denver je, takodje, u borbi za mesta u doigravanju Zapadne konferencije, pobedio Hjuston sa 105:102. Indijana je bila bolja od Minasote sa 111:88, a Orlando je savladao Filadelfiju sa 113:100.

U još jednom duelu Zapada, Feniks je pobedom nad Portlandom od 125:107 ostao u trci za plej-of i sada je na osmoj poziciji, dok je Portland deseti.

U duelu dve najslabije ekipe iz Istočne i Zapadne konferencije Nju Orleans Hornetsi su na svom terenu nadigrali Šarlot Bobketse sa 75:67.

Pogledajte još